Sağlık Çalışanları İçin Lateks Eldiven Seçimi

25-06-2024 10:29
Sağlık Çalışanları İçin Lateks Eldiven Seçimi

Lateks eldiven, sağlık çalışanları tarafından en çok kullanılan eldiven türüdür. Sağlık çalışanları işleri nedeniyle birçok riskli duruma maruz kalır. Bu risklerden biri de enfeksiyon kapmadır. Enfeksiyonu önlemek için sağlık çalışanlarının el hijyenine özen göstermesi ve doğru eldivenleri kullanması önemlidir. Eldivenler dayanıklı, esnek ve ince yapısıyla birçok avantaj sunar. Doğru eldiven seçimi ise enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltır.

Eldiven Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

       Kullanım amacı: Farklı kalınlıklarda ve farklı özelliklerde üretilir. Kullanım amacına göre doğru eldiveni seçmek önemlidir. Örneğin, cerrahi işlemler için daha kalın ve steril eldivenler tercih edilirken, genel muayene ve pansuman gibi işlemler için daha ince eldivenler kullanılabilir.

       El ölçüsü: Farklı bedenlerde üretilir. Ele tam oturan eldivenleri seçmek önemlidir. Çok dar veya çok bol eldivenler, el becerisini kısıtlar ve enfeksiyon riskini artırır.

       Alerji: Bazı kişilerde latekse alerji yapabilir. Lateks alerjisi olan kişiler, lateks içermeyen eldivenleri tercih etmelidir.

       Rahatlık: Uzun süre eldiven kullanımlarda rahat bir eldiven seçilir. Aksi takdirde, ellerin terlemesine ve yıpranmasına neden oluır.

Eldiven Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

       Eldivenleri takmadan önce ve çıkardıktan sonra eller yıkanır.

       Hasarlı veya yırtık eldivenler kullanılmamalıdır.

       Her hastaya ve her işlem için yeni bir eldiven kullanılır.

       Eldivenler kimyasal maddelere ve keskin nesnelere maruz bırakılmamalıdır.

Doğru lateks eldiven seçimi ve kullanımı sağlık çalışanlarının enfeksiyon kapma riskini önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle sağlık çalışanlarının eldivenler hakkında bilgi sahibi olması ve doğru şekilde kullanması önemlidir.

2010 yılından beri faaliyet gösteren Yakutsan Ambalaj'ın eldivenler kategorisi, farklı ihtiyaçlara ve kullanım alanlarına uygun çeşitli modelleri sunar. Bu modeller arasında şunlar yer almaktadır:

       Pudralı ve pudrasız eldivenler: Pudralı eldivenlerin içerisinde yer alan pudra eldiven kullanımında giyme ve çıkarmayı kolaylaştırmak için kaplanmıştır. Pudrasız eldivenler ise daha hijyeniktir ve pudra alerjisi olan kişiler için uygundur.

       Steril ve steril olmayan eldivenler: Steril eldivenler, tıbbi ve laboratuvar ortamlarında kullanılmak için tasarlanmıştır ve sterilizasyon işlemi görmüştür. Steril olmayan eldivenler ise genel amaçlı kullanım için uygundur.

       Tek kullanımlık ve tekrar kullanılabilir eldivenler: Tek kullanımlık olanlar bir kez kullanıldıktan sonra atılır. Tekrar kullanılabilenler ise birden fazla kez kullanılır.

Yakutsan Ambalaj'ın lateks eldiven kategorisi farklı ihtiyaçlara ve kullanım alanlarına uygun çeşitli modelleri sunar. Bu eldivenler dayanıklı ve rahat olmasının yanı sıra uygun fiyat birçok avantajına sahiptir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.